Ingrediënten:
10 dikke soepstengels
Franzosi paté di carciofi (ca. 10 eetlepels)
ca. 10 basilicumblaadjes
10 flinterdunne plakjes prosciutto di Parma
Spreid voorzichtig de dunne plakjes Parmaham uit, en bestrijk ze met een eetlepel van de
heerlijke Franzosi paté di carciofi (artisjokkenpaté).
Rol de basilicumblaadjes op, en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel wat van de reepjes over
de artisjokkenpaté.
Leg een soepstengel (één grissino, twee grissini) op de paté. Rol de parmaham op. Herhaal
tien keer, en serveer met nog wat reepjes basilicum. Laat de soepstengels niet te lang staan,
anders worden ze zacht.
Serveersuggestie: voor mensen die geen varkensvlees eten, is bresaola of eventueel zelfs
rookvlees (zie foto hieronder) een smaakvol alternatief.
Download hier het recept:
Comments