CANTINA FRANZOSI
Cantina Franzosi – een op en top familiebedrijf – is opgericht in de jaren 30 van de vorige eew en bestaat inmiddels ruim 80 jaar. Het wijnhuis is gelegen in Puegnago del Garda, een gemeente in de zuidwestelijke hoek van het Gardameer. De Cantina is opgericht door Giovanni Franzosi, die het bedrijf heeft overgedragen aan zijn zoon Bruno. Tegenwoordig wordt het geleid door zijn neven en nichten: Paola, Luigi en Giovanni Franzosi.
​
Franzosi is gespecialiseerd in wijnen (wit, rosé, rood en mousserend), olijfolie en grappa. In totaal heeft de familie 10 verschillende wijn- en olijfgaarden aan het Gardameer in gebruik en is het bedrijf gegroeid van toen 6 tot nu 25 ha. Er worden ongeveer 500.000 flessen per jaar geproduceerd, in verschillend formaten. Daarnaast worden er nog op ca. 15 ha. door derden wijndruiven verbouwd, die uiteindelijk bij Franzosi terecht komen. Tenslotte produceert Franzosi ook nog diverse soorten azijn, delicatessen en schoonheidsproducten. Een veelzijdig bedrijf.