top of page

OVER I MAESTRI DEL VINO

De passie voor wijn zit er vroeg in bij Arjan Tiesing, eigenaar en oprichter van I Maestri del Vino. In zijn studententijd in Groningen bezoekt hij regelmatig Wijnkoperij Jos Beerens in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, recht tegenover het faculteitsgebouw van zijn opleiding rechtsgeleerdheid. Al snel raakt Arjan gefascineerd door de wereld van de wijn. In deze jaren komt hij regelmatig in Bordeaux als hij zijn Franse vriendin bezoekt. Daar vergaapt hij zich aan de vitrines van winkels vol prachtige wijnen. Samen ondernemen ze tochten naar de Medoc, een wijnparadijs met beroemde wijngaarden van de Chateau’s Latour, Mouton Rothshild, Philippe de Rothschild en Margaux.
 
Italiaanse wijn
Dan ontmoet Arjan zijn huidige echtgenote, en al spoedig maakt hij kennis met Italiaanse wijnen. Zijn vrouw komt namelijk van kinds af aan in Italië, waar haar opa aan het Idromeer een vakantiehuis heeft laten bouwen. Al tijdens hun eerste vakantie samen ontdekken ze rond het Gardameer fantastische wijnhuizen: in Bardolino, Peschiera del Garda en Desenzano del Garda. Ze bezoeken proeverijen van exclusieve wijnhuizen in Trentino, maar ook die van de Franciacorta bij het Iseomeer. En reeds tijdens die eerste vakantie brengen zij een bezoek aan de wijnhuizen Franzosi en Comincioli, waarvan de wijnen later zullen gaan pronken in het assortiment van I Maestri del Vino. 
 
Nieuwe start
In de loop der jaren ontwikkelt Arjan een grote passie voor Italiaanse wijnen. Alles verandert als Arjan na een noodlottig ongeval in juli 2015 onherstelbare hersenbeschadiging oploopt. Na 25 jaar moet hij afscheid nemen van zijn werk als advocaat en curator, en van het kantoor RST Advocaten dat hij samen met 2 partners in 1997 heeft opgericht. Het is tijd voor een nieuwe start.

I Maestro del Vino
Samen met vriend Ed van Wijk besluit Arjan om meer met hun beide passies te gaan doen. In 2017 richten zij samen het bedrijf I Maestri del Vino op, “meesters van de wijn”. Ed importeert en verkoopt al enige tijd wijnen ‘voor het goede doel’ vanuit Umbrië, en Arjan voegt hier 'zijn’ regio aan toe. In de drie jaar die hierop volgen, selecteren en importeren ze samen mooie wijnen en olijfolies vanuit Umbrië en de omgeving van het Gardameer, en verkopen ze deze via hun eigen netwerk.
 
Vinoloog
In 2017 volgt Arjan bij wijndocent Jeroen van Mierlo de opleiding “Wijnbrevet”. Aansluitend verdiept hij zich in wijnen uit alle windstreken op Vinologenopleiding van de Wijnacademie, die hij begin 2019 met succes afrondt.
 
Focus op Noord-Italië
​Met ingang van januari 2021 besluit partner Ed te stoppen met de wijnhandel om van zijn pensioen te genieten. Voor Arjan is het duidelijk dat hij graag wil voortborduren op de weg die is ingeslagen. De wijnen uit Umbrie verlaten echter het assortiment. I Maestri del Vino gaat zich vanaf dit moment focussen op exclusieve wijnen en olijfolies uit Noord-Italië en op WijnSpijs proeverijen om de wijnen en olijfolies het beste tot hun recht te laten komen.

bottom of page